Livno 2024

Vse o srečanjih aerozaprege, jadralnih in motornih modelih za aerozaprego ter pravilih letenja.

Moderatorji: Pisaneli, Glider

Odgovori
Uporabniški avatar
damjanr
Razpravljalec
Prispevkov: 81
Pridružen: 10 Feb 2005, 13:21
Kraj: maribor

Livno 2024

Odgovor Napisal/-a damjanr »

Pozdravljeni,
počasi a zanesljivo se približujemo letošnjemu terminu že 15. po vrsti aerovleke v Livnem. Letos imamo rezerviran termin od 8. – 15. junija. Po vseh teh letih verjamem, da so stvari že utečene in znane, pa vseeno se mi zdi prav, da napišem nekaj stvari.
Tudi letos bomo gostje Aerokluba Livno, kjer nam je na voljo celotna infrastruktura njihovega letališča. Za letenje sta nam na voljo travnata pista ter asfaltna rulnica pred hangarji, obe 3XL dimenzij. Modele shranjujemo sestavljene v hangarju, vsakodnevno razstavljanje ni potrebno, prostora je dovolj tudi za največje modele. Bivanje je prav tako urejeno na letališču, na voljo je približno 15 ležišč, v treh prostorih. Potrebna je lastna posteljnina. Možno je tudi kampiranje z lastnim šotorom, prikolico ali avtodomom. Za hrano skrbimo sami, obroke pripravljamo v kuhinji na letališču, jedilnik usklajujemo sproti, dobrote iz roštilja vsaj enkrat na dan, ostalo po dogovoru.
Na področju BiH letenje z letalskimi modeli še ni regulirano, udeležencem pa priporočam, da imajo sklenjeno veljavno zavarovanje odgovornosti za morebitno povzročeno škodo proti tretji osebi, priporočam tudi, da si zraven vzamete kakšen kos orodja, rezervni servo, kolo....
Še nekaj besed okoli poti. Po navadi potujemo po AC do Splita oz. nekaj kilometrov naprej, nato na mejni prehod Kamensko in do Livna. To je cca 6 h vožnje, 560 km. Druga opcija je po AC do Karlovca, nato pa po magistralni cesti v smeri Plitvice-Bihač-Bos. Petrovac-Drvar-Bos. Grahovo-Livno. Pot traja cca 6,5 h in je dolga 440 km. Za vstop v BiH zadostuje osebna izkaznica, zelena karta za vozilo ni več obvezna je pa priporočljiva. Za prevoz modelov in opreme čez mejo se izpolni obrazec v prilogi, ki se ga potrdi na carini pri vstopu v BiH. Tu zadostuje, imamo pisno potrdilo s strani carinske uprave BiH.
Naj poudarim, da tabor ni namenjen izključno letenju v aerovleki, vabljeni tudi ostali modelarji, ki si želite en teden sproščenega modelarskega dopusta v odlični družbi ob obilici letenja od jutra do večera, odlični kulinariki, smehu.... V kolikor je interes, se lahko kakšen dan organizira pobočno letenje na pobočjih v okolici Kupresa, ki smo jih v preteklosti že preizkusili, lahko le rečem, da je bilo letenje tam noro dobro. Po želji se lahko organizira tudi kakšen dnevni izlet z ogledom npr. Mostarja, ki je oddaljen cca 120 km.
Kaj pa stroški? Pot je v lastni režiji za ostalo imamo t.i. skupni fond, ki je še lani znašal 200 € po udeležencu. Iz tega se pokrivajo stroški bivanja, hrane in pijače za cel teden. Če želi kdo ostati manj časa se dogovorimo individualno.
Zaradi lažje organizacije prosim vse, ki se želite udeležiti letošnjega tabora, da se prijavite na [email protected], za dodatne informacije sem na razpolago, lahko tudi na 041 767 167.

Se vidimo v Livnem,
lp Damjan
Victorious warriors win first…and then go to war, while defeated warriors go to war first…and then seek to win.
Odgovori

Vrni se na Aerozaprega