Predlogi za: KAKO SPLOH ZACETI?

Vse, kar ne spada drugam v čolnarstvu.

Moderatorji: Intruder, A6_quattro

Odgovori
webmaster
Razpravljalec
Prispevkov: 89
Pridružen: 23 Apr 2001, 01:00
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a webmaster »

Miha Holc
1. Predlogi za: KAKO SPLOH ZACETI?


Predlogi za: KAKO SPLOH ZACETI???
Razlog za to je predvsem v tem, da zelimo pridobiti cimvec zacetnikov, pomagati tistim, ki so ze zaceli,

Prvo kar bi bilo sploh potrebno, je treba napisati kaj ECO, Mono & Hidro sploh pomeni - torej to so colencki na daljinca, ki so igracke na malce visjem tehnicnem nivoju; nekaj v tem smislu - to bi sploh moralo biti na prvi strani (glej ECO IDC!)

Drugo, prehod iz modelarstva za rekreacijo v tekmovalne vode; zakaj in kako? Ne pozabite koliko je tistih, ki imajo doma colne, pa jih je strah ali pa nocejo priti na tekmovanja!

Definitivno je treba to rubriko narediti kar se da privlacno, da ne bo suhoparnega nabijanja o tem, pa kako narediti ono, kaksen motor, regler; skratka da bo to preprosto, razumljivo in privlacno branje.

Vsakega nadebudneza najprej zamika, da bi si kupil ta najdrazji motor kar ga je v stacuni. To je treba razloziti zakaj ne in mogoce najbolje, da vsak od nas navede kaksno konkretno (slabo) izkusnjo s »hudimi« motorji. Mogoce bi bilo dobro opisati to tudi za ostale komponente.

Priporocila za nakupe komponent iz cimvecjega stevila slovenskih modelarskih trgovin (sej jih ni toliko) skupaj s cenami in se - se razume zakaj. Priporocila bi bilo dobro slisati iz cimvecjega stevila ust, hkrati pa zraven tudi obvezno razlago zakaj tako! Ne pozabimo tudi na tuje trgovine (Avstrija, Nemcija) in tudi na to kaj se da dobiti na netu - zanimiva predvsem Nemcija (Hopf in ostali)

Slike cimvecjega stevila colnov ECO Start (sej jih ni dosti) - iz cimvec kotov, pa tudi notranjosti in dodan opis tehnicnih specifikacij.

Kako ravnati s posameznimi komponentami - motorji, akumulatorji, polnilci, regulatorji, propelerji

Neke vrste Pogosto Zastavljenih Vprasanj (PZV ali FAQ po domace), ki bi se redno dopolnjevali.

Nasveti in predlogi (tips&tricks po domace) - vzdrzevanje, modifikacije, itd.

Prosim predloge ostalih …

Sicer pa lahko tudi izkuseni naredimo nekaj podobnega zase, le v malo drugacni obliki.

Dost bo za zdele,

Miha

Date: 01 Feb, 2001 on 12:24
Odgovori

Vrni se na Razne čolnarske zadeve